Bureau Schippers Coaching & Training reikt je de handvatten aan die je nodig hebt

‘Hoe staat jouw loopbaan ervoor?

' Denk zelf, kijk zelf oordeel zelf, beslis zelf '.

Loopbaan coaching

Werk je ontspannen en met voldoening?
Het wordt steeds belangrijker om jezelf als professional én als mens voortdurend te blijven ontwikkelen.
Of je nu werknemer in een organisatie of zelfstandig ondernemer bent, als professional wil je je vakinhoudelijke kennis en vaardigheden op peil houden. Daarnaast verlangt ruim 40 procent van de Nederlanders regelmatig naar een andere baan. 
 
Loopbaan coaching
Wie geluk ervaart in het werk is leergieriger, creatiever, productiever, zelfverzekerder en beter bestand tegen veranderingen en stress. Gelukkig werken is dus niet alleen prettiger, maar ook effectiever: het is goed voor jezelf, je collega’s en je bedrijf. 
 
Het op een kruispunt staan
Met gemak je werk doen! Je staat voor een nieuwe uitdaging, je hebt de kennis in huis en toch…. Of het loopt allemaal even niet zo lekker. Je wilt wel, maar weet niet hoe. 
Op tijd even afstand nemen en zoeken naar wat je nodig hebt, maakt je daad krachtiger.
 
Een volgende stap
Wanneer u uw eigen loopbaan mogelijkheden wilt onderzoeken of op zoek is naar een passend beroep of opleiding, is het nuttig om een objectieve begeleider (coach) te raadplegen. Iemand, die met professionele methodieken kan helpen te onderzoeken wat de diepere (loopbaan) wens is en om de juiste stappen te zetten.
 
De coaching omvat onder andere het structureren van informatie, het voorhouden van een kritische spiegel of het laatste zetje in de juiste richting. Voorwaarde is dat een medewerker zelf al ideeën gevormd heeft. Wanneer dit nog niet het geval is, is het zinvol om voorafgaand aan de begeleiding te starten met een loopbaan onderzoek .
 
De volgende elementen komen aan de orde:
 
 Loopbaan wens
Sterkte- en zwakte analyse
Kansen en bedreigingen
Affiniteit en interesses
Oriëntatie op werkplekken
Oriëntatie op opleidingsmogelijkheden
Besluitvormingsproces.
 
Loopbaan coaching is maatwerk.
Elke coaching vraag is anders, elk gewenst resultaat is anders. Tijdens het kennismakingsgesprek wordt de tijd genomen om de leer-/ontwikkel vraag helder te formuleren. Ook wordt een plan van aanpak gemaakt met daarin onder meer het aantal gesprekken, de frequentie en het tijdspad.